Ajattelin nyt syysloman alun kunniaksi julkaista uuden osan :) no tää on kyl aika lyhyt, mut seuraava osan sit oikeestaa atosi pitkä, mun mittapuulla :D Nii ja tässä on tehty pieni aikahyppy ja simit on muuttanu uuteen taloon. mutta nyt lukemaan --------->

 

"Hmmm... Ei mitään muuta syötävää kuin kinkkuleipiä. No ei kai sitten auta muu kuin tehdä niitä sitten lounaaksi", Lumi ajatteli itsekseen.

"Minulle, Larsille ja Pilville kaksi kinkun palaa ja Ilmarille yksi. Noin, valmista", Lumi puhui itsekseen samalla kun teki ruokaa.

Hetkeä myöhemmin kaikki lapset olivat kokoontuneet pöydän ääreen syömään Lumin tekemiä kinkkuvoileipiä. "Miksi minulla on vain yksi kinkun siivu kun muilla on kaksi?" Ilmari kysyi surullisena. "Kinkut loppuivat ja jonkun oli pakko saada yksi, niin ajattelin että sinulle riittäisi vain yksi", Lumi juksutti. "Miksei sitä leipää olisi voitu antaa Pilville, koska hän on pienin?" Ilmari hämmästeli. Siitäkös pilvi vasta hermotui ja sanoi kiukkuisesti: "Vaikka olen pienin, minulla on suurin maha!" Ja muut alkoivat vain nauraa Pilville.

Leeviäkään ei oltu unohdettu ja hän sai ison annoksen hedelmäsalaattia.

Kun Leevi oli saanut syöötyä Lars vei hänet nukkumaan. "Hyvää yötä Leevi ja kauniita unia. Tämä on sinun viimeinen yösi siinä kehdossa, sillä huomenna sinulla on synttärit", Lars puheli Leeville samalla kun laittoi tämän kehtoon. "Hyvää yötä Lals ja tauniita unia", Leevi sanoi ja nukahti heti.

__________________________________

Seuraavana iltana juhlittiin Leevin synttäreitä. Lumi sai luvan puhaltaa kynttilät Leevin kanssa.

Hii-op

Ja tälläinen komistus Leevistä kasvoi :)

Leevi meni heti kokeilemaan pianon soitto, koska olivat muutkin talon asukit todella luovia.

_____________________________

Robert keräsi kaikki pojat sohville ja kertoi ehdotuksensa. "Lupasn Ilmarille, että vietän hänen kanssaan aikaa, ja aion pitää lupaukseni, mutta se olisi epäreilua niin ajattelin, että jos lähtisimme kaikki nyt heti luistelmaan. Mitäs sanotte?" Robert kysyi. "Se olisi kivaa, mutta tulevatko Lumi ja Pilvikin?" Ilmari kysyi. "Ei. Pidetään sellainen poikien ilta", Robert vastasi hymyille. "No lähdetään sitten heti!" Lars hihkaisi ja lähti laittamaan vaatteita päälle.

Hetkeä myöhemmin kaikki olivat saaneet kerättyä kamansa ja he lähtivät huristamaan kohti jäähallia.

Matka kesti noin puolisen tuntia ja heti kun he pääsivät perille Robert kävi vuokraamassa heille kaikille luistimet.

"Iskä hei, voisiksä väistää. Ku sä olet tiellä", Lrs valitti. "Iskä hei, mua väsyttää ja mul on  nälkä voitasko me lähtee kotii?" Leevi kysyi. "Juu juu. Käydään hakemmas jotain pientä tuosta kahvilasta ja lähdetään sitten kotiin", Robert sanoi ja nousi ylös.

Robert osti Leeville pienen pussin sipsejä, mutta muut pöydät olivat jo täynnä ja Leevi joutui syömään yksin. "Hei sinä nainen sielä! Voisitko tulla pöytääni istumaan?" Leevi huusi pinkkipaitaiselle naiselle, mutta nainen ei edes kuullut Leevin huutoa vaan oli keskittynyt Ilmarin tekemisiin.

Pojilla meni reisussa parisen tuntia, mutta olisi mennyt varmasti kauemmi jos kaikki eivät olisivat olleet niin väsyneitä. "Oliko kaikilla kivaa?" Robert kysyi kun he kurvasivat kotipihalle. Kaikki vastasivat yhteen ääneen: "Joo."

________________________________________

Seuraavana aamuna Leevi soitti rehtori Kullervo Jokivuorelle. "Päivää täällä on Leevi Blueriver. Voisitteko tulla meille tänä iltana illlaliselle?" Leevo puhui puhelimeen. Puhelimen toisesta päästä kuului myöntävä vastaus ja rehtori lupasi tulla kello 17.00

"Hei ja tervetuloa! Minä olen Niitty Blueriver", Niitty sanoi kun tervehti rehtoris. "Kiitos, kiitos. Minä olen rehtori Kullervo Jokivuori, hauska tavata. Niin ja anteeksi että olen myöhässä, juutuin ruuhkaan", Kullervo sanoi.

"Haluaisitko nähdä vähän taloa?" Niitty kysyi Kullervolta. "Se olisi mukavaa", Kullervo vastasin hymyillein.

"Tässä on meidän yhdistetty keittiö, olohuone ja eteinen", Niitty esitteli Kullervolle. "Wuhuu, yksi hienoimpia näkemiäni taloja", Kullervo huusi.

Kahdesta muustakin huoneesta tuli täydet pisteet.

Iltai kului nopeasti ja ruokakin oli jo syöty, kun Kullervo alkoi juttelemaan eläimistä. "Tiesittekös, että kala on nisäkäs?" Kullervo kysyi. "Ei kala kykkä ole nisäkäs", Niitty vänkäsi vastaan. "Kyllä se on", Kullervo väitti. "Ei kala kyllä ole nisäkäs", Lumikin sanoi ja katsoi hämmästyneenä Kullervoa.

Kun keskustelu oli saatu päätökseen Kullervo nousi ja meni kiittämään Niittyä mukavasta illasta. "Lapsenne Ilmari, Lumi, Lars, Pilvi ja Leevi ovat tervetulleita kouluuni", Kullervo sanoi ja poistui. Niitty sen sijaan oli onnensa kukkuloilla, koska hänen lapsensa olivat päässet hyvin arvokaaseen kouluun.

"Päästiin yksityiskouluun!!!" Ilmari huusi samalla kun kiusasi Lumia. "Hei ei saa, mun hiukset menee huonosti!" Lumi nauroi. "Ollaanko sujut?" Ilmari kysyi. "Ollaan, jos lopetat ton", Lumi sanoi.

__________________________________

Myöhään illalla vietettiin Pilvin synttäreitä.

"Toivon että minusta kasvaisi nätti sim", Pilvi ajatteli ja puhalsi kynttilät.

Hii op

Ja tälläinen kaunotar Pilvistä tuli. Pilvin tavoitteeki arpoutui mammona ja hän hyväkuntoisita ja ruskea hiuksista pojista, mutta harmaita hiuksia hän ei voi sietää.

________________________________________

"Pidettäiskö tänä iltana semmone tyttöjen juorukerho?" Lumi kysyi Pilviltä. "Hmmm... Toi kuullostaa kivalta", Pilvi sanoi innoissaan.

"Okei, tänä iltana meidän huoneiden välisessä huoneessa", Lumi sanoi ja halasi Pilviä.

 

Siinä oli osa 17. Vähä tylsä mun mielestä, mutta kai se menee. Ensi osassa on perijä-äänestys, jossa on mukana Ilmari, Lumi ja Pilvi, että voitte alkaa jo miettiä ketä äänestätte.