Tää osa on sit aika lyhyt, mut kai se silti kelpaa :)

 

Iris aloitti aamut yleensä syömällä aamupalaa, mutta nyt hänellä ei  ollut yhtään älkä ja hän päätti mennä opiskelemaan mekaaniikkaa.

Mekaniikan opiskelu ei ollut kauhean huvittavaa, niin hän meni alas tanssimaan.

Tanssituaan, Iris meni takaisin ylös ja huomasi että siellä oli muutama tyttö lukemassa tenttiin. Iris päätti liittyä heidän seuraansa.

Tenttiin lukeminen oli hirmu tylsää ja Iris päätti hiukan huvittaa miespuolisia opiskelijoita tanssimalla alasti.

Iris päätti vielä lähteä kauppaan ostamaan uusia vaatteita. "Vaan tämmöisiä jotain hirveitä kolttuja. Menen katsomaan jos tuossa toisessa telineessä olisi jotain hieman hienoimpi vaatteita."

Myöhään yöllä oli Iriksen kolmannen lukukauden syksyn loppukoe. Se meni aivan täydellisesti ja hän sai arvosanaksi 5 ja apurahaa 1200simoleonia.

"Tuota kulta, minulla olisi hieman asiaa. Me olaan tunnettu jo kolme vuotta ja oltu yhes kaks vuotta, ni ajattelin et jos me voitas mennä kihloihin?" Iris sanoi ja antoi Pietarille sormusrasian.

Pietari otti rasian käteensä ja avasi sen. Siellä oli iso kimalteleva timanttisormus.

"Ihihi, tämähän on ihana!" Pietari huudahti kuin pikkutyttö. "Miten on, tuletko?" Iris kysyi varovasti.

Pietari pujotti sormuksen sormeensa ja vastasi: "No tietenkin tulen!" "Ihanaa!" Iris huudahti.

Kihlajaislounaalla oli tultua syötyä liikaa ja Iriksen valmentaja tuli patistamaan Iristä liikkeelle. "Huhuh onpas raskasta", Iris puhisi.

Ja niin tuli suoritettua kolmaskin vuosi. "Ihanaa, enää yksi vuosi täällä näin", Iris ajatteli kun tuli loppukokeesta.

Illalla Iris päätti kutsua Jennan kylään. "Kiva nähdä sinua taas pitkästä aikaa", Jenna sanoi.

Puolivuotta meni nopeasti ja pian olikin jo toiseksi viimeisen loppukokeen aika. Sekin meni aivan putkeen, mutta ei mikään ihme, kun Iris on tuollainen kauhea opiskelija.

Kun kaikki opiskelujutut oli suoritettu jäi Irikselle paljon vapaa-aikaa ja hän päätti kirjoittaa romaanin. "Mitenkäs minä nyt tuon jutun ratkaisen tuosta...?"

Viimeisten parin päivän ajaksi Iris avasi hiuksensa, mutta jätti etuhiukset letille.

Ja niin oli sitten viimeinenkin loppukoe suorittettu ja Iris valmistui huippuarvosanoin yliopistostosta. Ja eikun juhlat pystyyn.

No juhliin ei sitten tullut ketään muuta kuin Alanna, mutta kyllähän nyt hyvät juhlat silti saatiin pystyyn, kun Iris hankki karaokelaitteet.

Ja niin Iriksestä kasvoi aikuinen nainen...

... jonka oli aika lähteä pois.

KOTONA:

Oli jo myöhäinen ilta, kun Iris palasi kotiin. Rami tuli tytärtään vastaan ja halasi tätä lämpimästi. "Tervetuloa kotiin, kultaseni. Oletpa sinä muuten kasvanut!" Rami sanoi. "Kiitos isä! Oli kiva tulla kotiin", Iris vastasi.

Sisällä Iris suunnisti suoraan vaatekaapille ja aikansa tutkittuaan hän löysi kaapin pohjalta tämmöiset vaatteet. Hiuksilleen hän ei tehnyt mitään, sillä oli juuri muuttanut ne ennen lähtöään.

Iris utkuis vielä Pietarin kylään. Ja tervehti tätä romanttisella suudelmalla.

Iris rohkaistui ja pyyssi Pietaria muuttamaan luoksensa asumaan. Iriksen onneksi Pietari suostui ja muutti taloon.

 

Tää oli aika lyhyt tiiän, mut nyt ei oikee ollu insipiraatioo. Ens osas nähää sitten et mimmosii lapsii Iris ja Pietari saa, vai saaks ollenkaan. Mut ennen sitä osaa tulee Ekstraosa Elmeryn elämäst :)